Podijeljene brošure o značaju reciklaže

Nikšić, 29. 11. 2010. godine Društvo mladih ekologa Nikšić (DMEN) realizuje drugu fazu projekta „Zajedno za čistiju i zeleniju životnu sredinu“.

Ova faza predviđa edukaciju osnovaca i građana o ekonomskoj i ekološkoj opravdanasti selektivnog odlaganja otpada, pa su odštampane su edukativne brošure „Eko-informator o reciklaži“.

Predviđana je podjela brošura građanima na jednoj gradskoj lokaciji i preko kancelarije DMEN-a, a za osnovce podjela uz edukativna predavanja sa praktičnim primjerima. Praktični primjeri podrazumijevaju učešće učenika u selektivnom odlaganju otpada kroz demonstraciju improvizovanim kontejnerima za selekciju otpada.

Djeca su izrazila veliko interesovanje za predavanja o selektivnom odlaganju otpada i prihvatili brošure kao interesantan materijal.

Ono što im je posebno zaokupiralo pažnju jeste jedna od predavačica iz našeg udruženja, koja se prerušila u „Pipi – dugu čarapu“ i na taj način uspjela da animira dječju pažnju do maksimuma.

Predavanje je realizovano uz pomoć PowerPoint prezenacije. Tako su na slikovit način predstavljeni pozitivni i negativni primjeri iz našeg okruženja. Naš uspjeh se ogleda u tome što, prilikom provjere znanja kroz testove, djeca pokazuju rezultate na zavidnom nivou, kada je u pitanju ova tema.

Do 15. decembra planirana je realizacija predavanja i podjela brošura u svim nikšićkim osnovnim školama.

Zbog interesovanja, predavanje i podjela brošura realizovaće se i u nekoliko osnovnih škola van Nikšića (Šavnik, Slap).

Ovaj projekat je dijelom finansijski podržan na konkursu Ministarstva uređenja prostora i zaštite životne sredine.

You may also like...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *