My Planet and Me objavljuje prvi Blog-a-Thon na temu Šumski biodiverzitet

Nikšić, 17. 5. 2011. godine “My Planet and Me” je multimedijalni projekat započet krajem aprila, osmišljen tako da je u interakciji sa ljudima kroz socijalne mreže, pozivajući ih da podijele svoj zeleni čin – svakodnevnu malu stvar koju rade kako bi doprinijeli našem okruženju (recikliraju, biraju opciju prevoza koja manje zagađuje okolinu, sade drvo…). Inspirisani i podržani od Earth Day Network,najveće ekološke mreže na svijetu i njihovom kampanjom Milijardu zelenih akcija, “My Planet and Me” je fokusirana na Centralnu, Istočnu i Jugoistočnu Evropu.

Ideja je jednostavna – podijeli svoj zeleni čin i inspiriši druge. 

Na kraju projekta sve primljene fotografije, video-klipovi i priče naći će se u multimedijalnoj elektronskoj knjizi (dostupnoj i u iPad formatu). To je sjajan način da se predstave pozitivne akcije u 30 zemalja i da se društveno-odgovorne kompanije i organizacije uključe u projekat. “Živjeti zeleno postaje mejnstrim” može postati jedan od slogana projekta “My Planet and Me”.

“My Planet and Me” blisko sarađuje sa blogerima, dizajnerima, umjetnicima, fotografima i VJ kako bi zajedno doprli do što više ljudi i inspirisali ih da učine nešto “zeleno” i to podijele sa ostatkom svijeta.

Ovog mjeseca u susret 22. maju – Svjetskom danu zaštite biodiverziteta “My Planet and Me” sprovodi prvi Blog-o-Thon, na temu Šumski biodiverzitet. Pozivamo vas da podijelite svoje tekstove i blogove na ovu temu od jednostavnih priča kao što je ”koja ti je bila omiljena šuma kada si bio/la mali/a”, do gradskih inicijativa poput one koju grad Beograd ima vezano za zaštitu i očuvanje Zvezdarske šume.

Kao nagradu za sve one koji podijele svoje blogove i priče sa nama, “My Planet and Me” poklanja 100 pamučnih eko-cegera tokom Blog-o-Thona.

Oni koji ne mogu da se snađu sa riječima, imaju opciju da zasade drvo umjesto toga i pošalju nam fotografiju. Priče, blog linkove i/ili fotografije treba poslati na mystory@myplanetand.me do 22. maja, a pobjednici će biti objavljeni na našoj Facebook stranici u narednoj nedjelji http://www.facebook.com/myplanetandme?ref=ts

You may also like...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *