Učenici u Vraćenovićima slušali o očuvanju životne sredine

Nikšić, 18. 5. 2011. godine U okviru kampanje „Ekološka nit koja nas spaja“, koju realizuje Ministarstvo održivog razvoja i turizma sa grupom NVO koje se bave zaštitom životne sredine, aktivisti Društva mladih ekologa Nikšić (DMEN) posjetili su Osnovnu školu „Jovan Gnjatović“ u Vraćenovićima na 65. kilometru od Nikšića. Tom prilikom održali smo predavanje na temu značaja očuvanja životne sredine sa performansom i PowerPoint prezentacijom.

Ovom prilikom je odigrana predstava „Spasimo šume Crne Gore“ u kojoj su učestvovali učenici više osnovnih škola na teritoriji opštine Nikšić. U okviru programa djeca su i recitacijom poslala poruku posvećenu Danu planete Zemlje i značaju zaštite životnog okruženja, a u tome su učestvovali i učenici OŠ „Jovan Gnjatović“.

Nakon obilaska prostorija škole, oko 50 ulenika zajedno sa članovima DMEN-a i nastavnicima škole oplemenili su dvorište sa desetak vrsta ukrasnog bilja i oko 100 četinara.

Na kraju druženja članovi DMEN-a podijelili su brošure djeci iz Vraćenovića na temu reciklaže i svoje drugare počastili slatkim paketićima.

U ovoj akciji učestvovalo je 15 volentera naše organizacije.

You may also like...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *