Obilježena Dječja nedjelja

Nikšić, 6. 10. 2011. godine Povodom Dječje nedjelje Društvo mladih ekologa Nikšić (DMEN) je 5. oktobra 2011. godine, u saradnji sa OŠ “Olga Golović“, realizovalo eko-kviz za učenike šestog razreda. Kviz se sastojao od 23 pitanja koja su bodovana u zavisnosti od težine, a učenici su se takmičili u dvije grupe – lavovi i tigrovi. Obje grupe su pokazale veliko interesovanje i znanje na zavidnom nivou. Učesnici su po završetku dobili priznanja.

Narednog dana DMEN je organizovao aktivnosti u saradnji sa vrtićem „Kosovka djevojka“. Naši volonteri su, zajedno sa mališanima, oplemenili dvorište sa 10 sadnica četinara.

Zatim su djeca svoju maštu i ekološke ideje pokazala raznim bojama na štafelajima crtajući na temu ekologije. Dvorište vrtića je vrvilo od radosnih glasova 50-ak mališana koji su sa zadovoljstvom pokazali svoje znanje o ekologiji. Djeca su od strane vaspitača bila pripremljena za gostovanje DMEN-a, pa su već imala stečenu predstavu o Dječjoj nedjelji i temama ekologije.

U razgovoru sa njima čuli smo i da imaju pravo na čistu okolinu, pa nam je samim tim bilo draže što smo i mi doprinijeli da se njihovo pravo dijelom i ostvari. Za djecu su pripremljene diplome kojima se potvrđuje da su postali prijatelji prirode.

You may also like...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *