„Sat za planetu“ obilježen u OŠ „Olga Golović“

Nikšić, 27. 3. 2012. godine Društvo mladih ekologa Nikšić (DMEN) povodom globalne akcije „Sat za planetu“ realizovalo je predavanje na temu „Globalno otopljavanje“ za učenike trećeg razreda OŠ „Olga Golović“. Predavanje je trajalo jedan školski čas tokom kojeg su djeca pokazala veliko interesovanje za prezentovanu temu. Čas je bio interaktivan pa smo zbog većeg interesovanja od očekivanog obuhvatili i temu reciklaže otpada.

Kao i prošle godine, tendencija je da kampanja „Sat za planetu“ traje i nakon 31. marta. Ovo je prva u nizu aktivnosti koje planiramo da sprovedemo.

”Sat za planetu” je globalni događaj koji se organizovano održava posljednje subote u martu. Svake godine pozivaju se građani i institucije na gašenje svjetala u trajanju od 20.30h do 21.30h radi podizanja svijesti o potrebi preduzimanja akcije za suzbijanje klimatskih potreba. Sat za planetu Zemlju pokrenuo je Svjetski fond za zaštitu prirode (WWF). Sat za planetu Zemlju 2011. godine održan je 26. marta i učešće je uzelo više miliona ljudi u preko 5.200 gradova svijeta i 135 zemalja.

Društvo mladih ekologa Nikšić poziva građane da se pridruže najvećoj svjetskoj volonterskoj akciji i ugase svjetla u domaćinstvima i firmama 31. marta u periodu od 20.30h do 21.30h uz poruku “Mi znamo šta hoćemo, da li ste i vi spremni učiniti korak za planetu na kojoj živite?“.

Takođe, želimo da pošaljemo snažnu poruku našoj sredini da svaki pojedinac može preduzeti akcije protiv klimatskih promjena.

You may also like...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *