Kućice za ptice postavljene u Gradskom parku

Nikšić, 27. 4. 2012. godine Povodom mjeseca planete Zemlje, Društo mladih ekologa Nikšić (DMEN) realizovalo je aktivnost pod nazivom „Ptice su dobile stan“. Tom prilikom postavili smo 12 kućica za ptice u Gradskom parku u saradnji sa „Centrom za djecu sa smetnjma u razvoju“, vrtićem „Kosovka djevojka“ i OŠ „Olga Golović“.

U parku se okupilo oko 80 djece iz ove tri ustanove. U ovoj aktivnosti učestvovali su vaspitači, učitelji i roditelji djece koji su napravili nekoliko kućica. Djeca su sa pažnjom posmatrala postavljanje kućica za ptice i svojim su angažovanjem i predlozima u izboru stabala doprinijeli da ova aktivnost bude izuzetno uspješna. Djeci je predočena problematika ugroženosti ptica i pokazala su veliko interesovanje tokom razgovora o značaju očuvanja ptičjeg fonda.

Nadamo se da će ove kućice raznih boja koje su dale lijep izgled parku, zadržati svoje mjesto i poslužiti glavnoj namjeni na duži period. Takođe, smatramo da će naša aktivnost pokrenuti i ostale ljubitelje prirode da realizuju slične aktivnosti koje će doprinijeti ljepšem izgledu Nikšića.

Aktivnost uređenja parka u Nikšiću je početna u okviru kampanje „Mjesec planete zemlje“. Tokom sljedeće sedmice realizovaćemo čišćenje parka kao i oplemenjivanje ukrasnim biljem u saradnji sa građanima i ekološkom sekcijom  OŠ “Olga Golović“.

You may also like...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *