Aktivisti DMEN-a 11. put kampovali u Komarnici

Šavnik, 9. 7. 2012. godine Za vikend – 7. i 8. jula aktivisti NVO Društvo mladih ekologa Nikšić kampovali su u Komarnici, na ulazu u kanjon Nevidio. Ovo je 11. godina zaredom da kampujemo na ovoj lokaciji.

Kanjon Nevidio iz godine u godinu zbog svoje atraktivne ljepote posjećuje i prolazi sve veći broj ljubitelja prirode i adrenalinskog sporta.

Nama je ovaj boravak pružio još jedan nezaboravan užitak, a temperatura rijeke Komarnice od osam stepeni bila je pravo rashlađenje u vrelini julskog vikenda sa temperaturama od 33 stepena.

Međutim, tokom boravka uočili smo znatne količine otpada na nekoliko lokacija nadomak ulaza u kanjon koje nijesu postojale proteklih godina, a koje su ostale iza neodgovornih posjetilaca. Takvo vizuelno stanje terena odaje nizak stepen ekološke kulture i nikako ne ide u prilog očuvanju ovog lokaliteta. Svakako, ovakvo stanje kao ljubitelji prirodnih vrijednosti nijesmo mogli ravnodušno prihvatiti pa smo realizovali mini akciju uklanjanja otpada.

Nadamo se da prilikom našeg sljedećeg boravka na ovom prostoru, ovaj prirodni dragulj neće biti izložen negativnim ljudskim uticajima.

You may also like...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *