Dan djeteta obilježen ”šarenom šetnjom” kroz grad

Nikšić, 20. 11. 2012. godine Povodom Dana djeteta Društvo mladih ekologa Nikšić (DMEN) u saradnji sa vrtićem Kosovka djevojka (srednja grupa) i omladincima iz Dnevnog centra sa smetnjama u razvoju Nikšić organizovali su ”šarenu šetnju” gradom. 

Koordinator DMEN-a Nataša Đurković-Karadžić kazala je da je cilj današnje šetnje sa maskama po želji djeteta i porukama da podsjeti i senzibiliše javnost na potrebu zaštite djece i njihovih prava jer su djeca temelj izgradnje naprednog društva.

”Osnova za svijet mira je sredina gdje djeca postaju prijatelji, gdje uče i rade sarađujući i odrastaju sa spoznajom o međuzavisnosti svih živih bića. Smatram da je saradnja među djecom neophodna kao jedan vid prave socijalizacije, podsticanja drugarstva i promovisanja prava donesenih Konvencijom 1989. godine na današnji dan”, poručila je ona.

Koordinatorka vrtića Kosovka djevojka Branka Mrkić rekla je da su djeca na svoj specifičan način obilježila i poslala jasnu poruku da imaju pravo na ljubav, zajedništvo, jednakost i sreću, a da smo mi tu da ih podržimo.

Učitelj Dnevnog centra za djecu sa smetnjama u razvoju Rašo Dragnić poručio je da su djeca iz Dnevnog centra poslala poruku o jednakosti i pravima koristeći Dan djeteta kao pravu priliku za ovakve poruke.

”Pedagog Gordana Zarubica pripremila je neobične maske za djecu iz našeg Centra”, dodao je on.

Tokom šetnje djeca su zaokupila pažnju znatiželjnih prolaznika, koji su možda tek danas saznali da je danas Dan djeteta.

You may also like...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *