Prvi put isključena ulična rasvjeta povodom Earth Hour-a

Nikšić, 23. 3. 2013. godine Povodom globalne akcije “Sat za našu planetu” (Earth Hour) koja je ove godine održana 23. marta sa početkom u 20.30h i trajala više od sat vremena širom svjeta, Društvo mladih ekologa Nikšić (DMEN) je bilo oganizator akcije u Nikšiću u saradnji sa Sekretarijatom za komunalne poslove i saobraćaj opštine Nikšić.

Tokom akcije volonteri DMEN-a, zajedno sa ostalim učesnicima, napravili su performans na platou Hotela “Onogošt”, a nakon toga u 20.30h ugašena je ulična rasvjeta i otpočela šetnja sa svjetlećim rekvizitima. Svjetleći rekviziti su bilirazličite prirode – svjetlosti mobilnih telefona, solarnih i baterijskih lampa, svijeće, novogodišnje prskalice…

Osim volontera DMEN-a akciji su se pridružili učenici OŠ ”Ratko Žarić”, OŠ “Braća Labudović”, OŠ “Olga Golović”, OŠ “Luka Simonović”, učenici Ekonomsko-ugostiteljske škole, studenti, članovi dramske sekcije “Istok”, NVO ”Za mlade snage”, Pub “Del Boy”, slučajni prolaznici…

Kolona od oko 200 učesnika kretala se Njegoševom ulicom sa jasnim porukama i transparentima o važnosti racionalnog korišćenja Zemljinih resursa. Ovo je bio prvi put da se povodom pomenute akcije isključuje ulična rasvjeta u Nikšiću što je izazvalo znatiželju slučajnih prolaznika koji su se pridružili koloni i dali doprinos ovoj globalnoj akciji.

Ovom akcijom Nikšić je opet bio jedan od 7.000 gradova u 152 zemlje svijeta koji podržavaju „Sat za našu planetu“ i koji su poslali istu poruku.

You may also like...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *