Profesor Goran Barović održao predavanje o hidrografiji Nikšićkog polja

Nikšić, 30. 5. 2013. godine Društvo mladih ekologa Nikšić oragnizovalo je predavanje na temu “Hidrografski fenomeni Nikšićkog polja”.

Bili smo bili u prilici da slušamo jedno izvanredno predavanje i vidimo mnoštvo zanimljivih fotografija, čime nam je doc. dr. Goran Barović obogatio znanje o hidrografskim temama karakterističnim za Nikšićko polje. Tematsko predavanje je obuhvatalo širok spektar stručno-naučnih informacija koje su se kretale od samog nastanka Nikšićkog polja do danas.

Predavanje je realizovano u prisustvu 40 građana. Prisutni su pokazali veliko interesovanje za prezentovanu temu tako da je i nakon predavanja nastavljen ragovor kroz pitanja i odgovore u pozitivnoj atmosferi. Profesor Barović na kraju je izrazio raspoloženje da održi predavanje i na neku drugu temu karakterističnu za oblast hidrografije što je naišlo na zadovoljstvo prisutnih.

Predavanje je realizovano u okviru projekta „Za ljepši Nikšić“ koji je finansijski podržan na prošlogodišnjem konkursu Pivare „Trebjesa“ AD Nikšić za finansiranje projekata NVO iz oblasti zaštite životne sredine.

Goran Barović je 2010. godine na Departmanu za geografiju Univerziteta u Novom Sadu odbranio doktorsku disertaciju čime je stekao naučni stepen doktora geografskih nauka.

Istraživački rad započeo je kao student kroz rad u „Speleološkom društvu Nikšić“ istražujući i kartirajući geomorfološke oblike na prostoru Crne Gore. Kao student objavio je svoj prvi rad na Kongresu Saveza speleologa Jugoslavije, (Sarajevo, 1987.). Do sada je objavio tridesetak naučnih i stručnih radova.

<

You may also like...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *