Srednjoškolci se takmičili u eko-kvizu “Ja znam!”

Nikšić, 10. 5. 2014. godine Društvo mladih ekologa Nikšić za učenike srednjih škola organizovalo je eko-kviz „Ja znam!“. Kviz je realizovan u okviru projekta „Eko-edukacija i ljetnja škola ekologije“ koji je finansijski podržan na prošlogodišnjem konkursu za raspodjelu dijela prihoda od igara na sreću.

Upitnik za kviz formiran je od 50 pitanja iz tri oblasti: ekologija i zaštita životne sredine, priroda Nikšića i okoline i priroda Crne Gore. Sa 40 pitanja iz upitnika učenici su mogli da se upoznaju kroz radne materijale koji su im podijeljeni tokom pripremne faze projekta. Deset pitanja su bila tzv. pitanja iznenađenja i sa njima su se učenici upoznali tek na kvizu.

Tokom pripremne faze učenici su imali veliko interesovanje za eko-kviz kroz mnogobrojne kontakte sa nama, a tokom takmičenja ispoljili su dobro znanje. Najbolji su bili: Isidora Milošević sa osvojenih 48 bodova, Dragana Ćalasan, Matija Šarac, Anđela Mijanović sa osvojenih 47,5 bodova i Nađa Vlahović, Svetlana Tomić i Azra Šukurica sa po 47 bodova.

Realizacijom eko-kviza završena je druga faza pomenutog projekta. U narednom periodu predstoji nam priprema za edukativno-radni kamp koji planiramo realizovati u junu sa najboljih 25 učenika.

Projekat „Eko-edukacija i ljetnja škola ekologije“ dobio je saglasnost Ministarstva prosvjete, a treba naglasiti dobru saradnju pri organizaciji kviza i zalaganje da sve ispadne u najboljem redu od strane JU „Ekonomsko-ugostiteljske škole“ iz Nikšića.

You may also like...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *