Završen edukativni eko-kamp za učenike srednjih škola

Nikšić, 23. 6. 2014. godine Društvo mladih ekologa Nikšić u subotu i nedjelju – 22. i 23. juna organizovalo je edukativni eko-kamp za 25 učenika srednjih škola. Kamp je realizovan u okviru projekta „Eko-edukacija i ljetnja škola ekologije“ koji je finansijski podržan na prošlogodišnjem konkursu za raspodjelu dijela prihoda od igara na sreću.

Eko-kamp je održan u selu Komarnica na ulazu u kanjon Nevidio. Srednjoškolci su bili u prilici da se informišu i upoznaju sa prirodnim vrijednostima i raznovrsnostima ovog kraja, a organizovan je i ulazak u kanjon Nevidio u dužini od 200 metara i obilazak vodopada Skakavica koji se nalazi na Grabovičkoj rijeci.

Znatiželjne srednjoškolce u obilasku lokaliteta predvodio je iskusni planinar PSD ”Javork” i član Gorske službe spašavanja Dragutin – Šlagi Vujović. Tokom obilaska Vujović je kamperima objašnjavao prirodne fenomene ovog kraja, a posjeta kanjonu Nevidio je ostavila poseban utisak na sve učesnike.

Takođe, učenici su sa oduševljenjem posjetili vodopad Skakavica, koji je u ovom periodu jako izdašan zbog velikih količina padavina.

U večernjim satima za zabavu i dobro druženje oko logorske vatre potrudio se Mihailo Bulajić, gitarista sastava Pankreas.

Za organizaciju kampa i program događaja bio je zadužen tročlani sastav Društva mladih ekologa koji su činili Mira Pejović, Spasoje Raičević i Miodrag Karadžić.

Eko-kamp je finalana aktivnost projekta „Eko-edukacija i ljetnja škola ekologije“ a prethodile su medijska kampanja, edukacija srednjoškolaca i organizovanje eko-kviza.

Za realizaciju ovog projekta dobili smo saglasnost Ministarstva prosvjete, a opšti cilj ovog programa je podizanje ekološke svijesti učenika srednjih škola kroz realizovanje edukativnih aktivnosti, takmičenja i ekološkog kampa.

Pomoć pri realizaciji kviza smo dobili od strane Srednje ekonomsko-ugostiteljske škole iz Nikšića. Za izbor edukativnih tema i pitanja eko-kviza pomogle su nam profesorice Olivera Olja Lučić, Ljiljana Vorotović, Draga Koprivica i stručni kadar Sekretarijata za uređenje prostora i zaštitu životne sredine opštine Nikšić. 

Na kraju projekta smatramo da smo uspjeli u cilju kvalitetne realizacije što je pokazano velikim interesovanjem učenika za program edukacije i eko-kviz.

You may also like...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *