Dan planete Zemlje obilježen u OŠ ”Luka Simonović”

Nikšić, 22. 4. 2015. godine Povodom 22. aprila – Dana planete Zemlje Društvo mladih ekologa je u saradnji sa OŠ ”Luka Simonović” iz Nikšića održalo predavanja za učenike šestog i osmog razreda.

Predavanja su održana na osnovu planiranog programa iz predmeta Građansko vaspitanje tokom kojih smo upoznali učenike sa programom rada naše NVO i značajem zaštite prirodnih resursa.

U interaktivnom predavanju uz pomoć PowerPoint prezentacije prikazali smo fotografije, kratke video-priloge i dokumentarne filmove kako bi učenicima kroz razgovor i slikovito predstavili značenje datuma 22. april i značaj zaštite prirodnih resursa.

Učenici su na teme Zemljinih resursa i globalnih ekoloških problema izrazili veliki stepen predznanja, a posebno su bili zainteresovani za iskustva i prethodni rad naše NVO.

U saradnji sa OŠ ”Luka Simonović” na ovaj način pridružili smo se globalnom obilježavanju ovog ekološki značajnog datuma, a nastavno osoblje i naš domaćin Mira Vujović izrazili su želju da slična predavanja zajedno organizujemo i u budućnosti.

You may also like...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *