Edukativnim predavanjima otvoren Eko-park Blace

Nikšić, 28. 10. 2015. godine Društvo mladih ekologa Nikšić (DMEN) u okviru projekta „Eko-park Blace – čistije, ljepše, korisnije“, koji je finansijski podržan od Pivare „Trebjesa“ na konkursu za NVO, realizovalo je javne časove u istoimenom Eko-parku.

Današnjoj akciji pridružilo se 30 učesnika. Učesnici su se okupili na Trgu slobode odakle su pošli u Blace.

U Eko-parku Blace za prisutne je organizovan programski sadržaj kroz edukativne časove. Današnje časove činile su ekološko-obrazovne komponente i funkcionalni trening.

Tokom ekološko-obrazovnog predavanja predstavnik DMEN-a Miodrag Karadžić prisutne je upoznao sa projektom i dostignućima u Eko-parku Blace, kao i o prirodnim karakteristikama samog lokaliteta.

Kondicioni trener RK ”Trebjesa” Miloš Perović je vodio funkcionalni trening čija je svrha da pokaže kako treba da izgleda fizička priprema za dnevne zadatke i poslove. On se može definisati kao vježba koja nam omogućava da obavljamo svoje zadatke, lakše i efikasnije.

Predstavnicima Društva mladih ekologa danas su se pridružili članovi RK Trebjesa, Dnevni centar za djecu sa smetnjama u razvoju i građani.

Ovom akcijom Eko-park Blace zvanično je otvoren za posjetioce.

You may also like...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *