Svjetski dan očuvanja energije obilježen predavanjem u OŠ ”Braća Labudović”

Nikšić, 16. 2. 2016. godine Povodom 14. februara – Svjetskog dana očuvanja energije, Društvo mladih ekologa Nikšić organizovalo je predavanje za učenike trećeg razreda OŠ “Braća Labudović”, koje vodi učiteljica Ana Baćović. Predavanje je uz pomoć PowerPoint prezentacije realizovano na temu “Održivi razvoj i očuvanje energije”.

Predavač je bila Lidija Raščanin uz asistenciju Nikole Perovića.

Tokom predavanja koje je trajalo jedan školski čas učenici su imali priliku da slušaju o zaštiti vode, vazduha, zemljišta, biljaka i životinja… Upućeni su na važnost zaštite ozonskog omotača, štednju električne energije, kao i štednju vode. Takođe, na osnovu postavljenih pitanja učenici su pokazali da posjeduju određeno predznanje o datoj temi kao i visok stepen interesovanja za istu, te da imaju formiranu ekološku svijest. Djeca su posebno pokazala visok nivo znanja na temu reciklaže.

Ovim predavanjem još jednom je potvrđena jako dobra saradnja naše NVO sa Osnovnom školom „Braća Labudović“ koja je kao u mnogim ranijim prilikama pokazala zainteresovanost i otvorenost za organizovanje edukativnih časova na teme zaštite životne sredine.

You may also like...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *