Eko-park Blace dobio oglednu baštu

Nikšić, 5. 6. 2017. godine Sadnjom četiri stabla zimzelenog drveća danas je u Eko-parku Blace zvanično otvorena ogledna bašta koja je osmišljena sa ciljem da, kroz edukaciju djece predškolskog i osnovnoškolskog uzrasta, promoviše zaštitu i očuvanje životne sredine.

Projekat su realizovali Bedem fest, kompanija “E3 Consulting” iz Podgorice i Društvo Mladih Ekologa Nikšić (DMEN), zajedno sa najmlađim drugarima – članovima ekološke sekcije Osnovne škole “Mileva Lajović-Lalatović”.

”Mi smo prepoznali značaj ove akcije, jer smatramo da su mlade generacije te koje treba da kroz praktičan rad uče o zaštiti životne sredine. Iz te ideje izrodio se projekat ogledne bašte gdje će učenici osnovnih škola sa nastavnicima moći da dolaze u Blace i upoznaju se sa biljkama koje su zasađene u bašti”, istakla je Milica Daković ispred kompanije “E3 Consulting”.

Petar Šundić je istakao da su, u okviru promotivnih aktivnosti osmog Bedem festa, odlučili da zajedno sa partnerima realizuju projekat koji će doprinijeti ljepšem životu lokalne zajednice.

Miodrag Karadžić iz Društva mladih ekologa, organizacije koja je 2015. godine izgradila pomenuti Eko-park, kada je, nekada poznato izletište Nikšićana, obogatila mobilijarom i novim sadnicama, istakao je da je park koncipiran da bude izletište sa specifičnim sadržajima koji će jednako privlačiti sve generacije.

You may also like...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *