Obilježimo zajedno Međunarodni dan rijeka

Nikšić, 21. 2. 2018. godine Povodom Međunarodnog dana rijeka – 14. marta nevladine organizacije Turistički klaster Montenegro i Društvo mladih ekologa Nikšić u saradnji sa IPC Tehnopolis obilježiće ovaj datum nizom aktivnosti. To su: foto-konkurs, izložba fotografija i akcija uklanjanja čvrstog otpada pored rijeka na teritoriji opštine Nikšić.

Povodom Međunarodnog dana rijeka otvoren je foto-konkurs pod sloganom „Sačuvajmo rijeke“. Pozivamo građane Nikšića i okoline da sa svojim fotografijama učestvuju i doprinesu obilježavanju ovog značajnog međunarodnog datuma.

Posebnih propozicija za kvalitet fotografije nema. Potrebno je dostaviti fotografije sa primjerima kako lošeg, tako i dobrog odnosa prema vodnom resursu. Foto-konkurs traje do 10. marta ove godine, a fotografije se mogu dostavljati na e-meil klastermontenegro@gmail.com

Cilj ovog konkursa je da skrenemo pažnju javnosti na neodgovorno ponašanje prema vodnim resursima u lokalnoj zajednici i da pokrenemo inicijative koje će doprinijeti poboljšanju stanja na terenu. Prezentacija fotografija pod sloganom „Sačuvajmo rijeke“, kao i izložba fotografija o nikšićkim vodotocima, koje su u ranijem periodu napravile NVU TK Montenegro i Društvo mladih ekologa, biće predstavljeni u IPC Tehnopolis 14. marta sa početkom u 18h.

Takođe, povodom Međunarodnog dana rijeka organizovaćemo akciju uklanjanja otpada sa obale jedne nikšićke rijeke. Akcija uklanjanja otpada planirana je za 11. mart 2018. godine. Koristimo priliku da pozovemo građane da nam se priključe i tako daju svoj lični doprinos u očuvanju naših rijeka. Lokacija će biti određena nakon obilaska terena na osnovu vrsta i količine otpada koje su deponovane i o tome će učesnici akcije biti naknadno obaviješteni. Molimo sve zainteresovane da nam se obrate na gore navedenu e-mail adresu. Takođe Vam stojimo na raspolaganju za sva dodatna pitanja.

You may also like...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *