Realizovane ekološke kampanje u Nikšiću i Beranama

Nikšić, Berane, 5. 6. 2018. godine Nevladine organizacije Društvo mladih ekologa, Green Home i Sjeverna zemlja održale su u Nikšiću i Beranama zajedničku kampanju na tri veoma važne ekološke teme u okviru projekta „Jačanje kapaciteta za bolju životnu sredinu u Crnoj Gori“, koji je podržan od strane Evropske unije (EU).

Društvo mladih ekologa je realizovalo je kampanju o upravljanju vodama, Green Home je realizovao kampanju o energiji i klimatskim promjenama, dok je Sjeverna zemlja realizovala kampanju o upravljanju otpadom.

Sa građanima je razgovarano o stanju životne sredine u lokalnoj zajednici i šire. Materijal koji je bio dostupan na štandovima, pripremljen je u okviru projekta „Jačanje kapaciteta za bolju životnu sredinu“.

Ovim događajima Koalicija 27 obilježila je 5. jun – Svjetski dan životne sredine sa ciljem da se građani upoznaju sa značajem i potrebom očuvanja i unapređenja stanja životne sredine u Crnoj Gori, kao i da se od njih dobije mišljenje i prikupe informacije o najvećim ekološkim problemima u njihovim sredinama.

You may also like...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *