Uskoro promocija ruralnih oblasti kroz biciklističku turu

Nikšić, 7. 8. 2018. godine U Župi Nikšićkoj u nedjelju, 19. avgusta sa početkom u 19h biže održana biciklistička trka, koja ima za cilj da promoviše ruralne oblasti u Crnoj Gori kao značajne za budući razvoj. Trka je samo jedna od aktivnosti iz projekta ”Aktivne ruralne zajednice za bolju budućnost”, koji finansira Evropska unija preko Mreže za ruralni razvoj Crne Gore i ALTER programa. Projekat partnerski sprovode Društvo mladih ekologa i organizacija Župa u srcu.

Start trke je u Mioljem Polju odakle će takmičari preko Puste strane doći do Zagrada i dalje do Krstovača i uz Liveroviće dovesti do cilja opet u Mioljem Polju. Dužina trase je 16 kilometara, a visinska razlika 300mnv. Dionicu čini 15,5 kilometara asfaltnog dijela i 0,5km asfaltnih kocki.

Predviđeno je učešće profesionalaca i rekreativaca u muškoj i ženskoj kategoriji, a obezbijeđeni su pehari i medalje za najbolje. Organizatori su obezbijedili osvježenje za učesnike i gledaoce.

Trka će biti prilika za druženje, a organizatori će nastojati da ona postane i tradicionalna radi bolje promocije Župe i njenih prirodnih ljepota.

Takmičari se mogu prijavljivati za trku i dobiti više informacija na mail zupausrcu@gmail.com ili na telefon 069/435-785.

You may also like...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *