Nagradni konkurs za izradu loga Montenegro greeters

Nikšić, 8. 8. 2018. godine Agencija za lokalnu demokratiju i Društvo mladih ekologa Nikšić (DMEN), u sklopu projekta Balkan Greeters, objavljuju:

Nagradni konkurs za izradu loga Montenegro greeters

O projektu:

Projekat Balkan Greeters realizuju Agencija za lokalnu demokratiju i NVO Društvo mladih ekologa Nikšić u saradnji sa Kooperativa Kramars iz Italije, kao vodećim partnerom, a uz finansijsku podršku italijanske Autonomne regije Friuli-Venecija-Đulija.

Griteri su ljudi koji vole svoj grad i zavičaj i imaju dovoljno želje da ga predstave posjetiocima. To su osobe koje pored ličnog doživljaja svog mjesta, imaju komunikativnost, otvorenost, fleksibilnost… Griter nije profesionalni turistički vodič, već ”prijatelj za koga turista nije znao”. Njihov rad je isključivo volonterski i zasnovan na želji da u slobodnom vremenu pokažu skrivene ljepote svog mjesta. I oni dobijaju, kroz prednosti koje pruža gritovanje – usavršavaju jezik, stiču nova poznanstva, upoznaju druge kulture, na eventualni poziv učestvuju sa svojom griterskom uslugom u mjestu iz kojeg posjetilac dolazi… Oni su sposobni da izabranu lokaciju predstave na interesantan način, te doživljeno opišu njenu vrijednost i značaj kroz svoje lično iskustvo i ”svoje oči”. Zajednički cilj gritera je promocija i razvoj teritorije i povezivanje sa drugim griterima, i uopšte ljudima, ”za bolji svijet”.

Cilj izrade loga:

Logo treba da omogući vizuelnu prepoznatljivost koncepta organizacije gritera u Crnoj Gori (u osnivanju) i jasno ukazuje na povezanost sa teritorijom koju promoviše.

Zadaci ponuđača:

  • Idejno rješenje loga treba da bude jasno, prepoznatljivo, jednostavno, autentično i kreativno i da na pravi način oslikava gritersku organizaciju u Crnoj Gori.
  • Svaki učesnik konkursa može ponuditi najviše tri rada, ali svaki mora biti dostavljen posebno.
  • Slanjem radova učesnici potvrđuju da su isključivi vlasnici svojih radova i da neće biti narušena prava trećih lica.
  • Komisija koja će ocjenjivati pristigle radove zadržava pravo da od autora pobjedničkog rješenja traži doradu ili izmjene pojedinih elemenata idejnog predloga loga, što je autor obavezan da prihvati.
  • Autor pobjedničkog logo rješenja biće nagrađen sa 50 eura.
  • Svaki učesnik konkursa dostavom svog rada prihvata sve uslove i propozicije ovog konkursa.

Linkovi:

https://globalgreeternetwork.com/greeter-idea/core-values/;

http://en.nice-greeters.com/;

http://www.greeters.visitsubotica.rs/sr/14/link.html;

https://tokyogreeter.jimdo.com/links/

Period trajanja konkursa:

  • – 23. avgust 2018. godine

Uslovi:

  • Na konkurs se mogu javiti pravna i fizička lica.
  • Iskustvo u oblasti logo dizajna

Rok:

  • Kandidati mogu poslati svoje predloge do 23. avgusta 2018. godine na e-mail adresu ayen-ben@t-com.me, nakon čega će biti izabrano pobjedničko rješenje u roku od 15 dana.

You may also like...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *