Biciklističkom trkom promovisan župski kraj

Nikšić, 19. 9. 2018. godine Biciklistička trka ”Župa 2018” obilježila je proteklu sedmicu kada su u pitanju aktivnosti projekta ”Aktivne ruralne zajednice za bolju budućnost”.

Ovaj lijepi sportsko-rekretativni događaj okupio je 27 zaljubljenika u biciklizam, koji su se takmičili za pehare i medalje u tri kategorije. U muškoj konkurenciji – kategorija profesionalci najbolji je bio Momir Bulatović iz BK ”Budućnost”, čiji je rezultat bio najbolji i u opštoj konkurenciji. Za njim na cilju u Mioljem Polju bio je Radosav Bezmarević iz podgoričkog BK ”Džada”, dok je na trećem mjestu trku završio Pavle Pejić, još jedan član BK ”Budućnost”. Kada je u pitanju ženska konkurencija, najbrža je bila Ranka Nikolić koja je potvrdila dominaciju kluba iz Podgorice, druga je bila Marija Pajović, a treća Maja Cmiljić. Među amaterima prvi je bio mladi Filip Nenezić, drugo mjesto pripalo je Nikoli Grupkoviću, a treće Milanu Tepavčeviću.

Staza sa startom u Mioljem Polju preko Puste strane i Zagrada, duga 16,5 kilometara, bila je atraktivna za ljubitelje ”bajsa” i zbog nekoliko uspona. Cjelokupnom utisku doprinijelo je i fino vrijeme, a takmičari su izazvali pažnju mještana lokalnih sela, među kojima su najzainteresovaniji bili oni najmlađi.

Pojedinci i članovi pet klubova (Perun, Nik Bajk, Budućnost, Džada, Leotar) odvezli su trku u sportskom duhu, uz očekivanje da će se prelijepa tura župskim krejem nastaviti u budućnosti.

Cilj su ispunile i NVO Društvo mladih ekologa Nikšić i NVO Župa u srcu, organizatori manifestacije.

Na pravi način promovisani su ruralni krajevi i ukazano na njihove potencijale. Ovoga puta Župa Nikšićka je bila primjer za ostale ruralne zajednice kako čuvati resurse i vrednovati prirodne ljepote.

You may also like...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *