Održano predavanje za ribolovce

Posted on 9. novembra 2018.by dmen

Zajedno sa tematskim predavanjima Sportsko ribolovnog kluba Nikšić (SRK Nikšić), realizovali smo 03. novembra edukativno predavanje za članove ovog udruženja i građane na temu „Značaj održivog upravljanja vodama u sportskom ribolovu“. Uz Miodraga Karadžića iz NVO Društvo mladih ekologa 03. novembra predavanje na temu „Moderni šaranski ribolov u Crnoj Gori“ je realizovao Marko Brajović iz SRK Vodene Lisice, dok je sledećeg dana predavanje na temu „Lov ribe udicom na plovak“ realizovao Dragan- Lili Brajović.

Predavanja su se realizovala u prostorijama SRK Nikšić i imala su zadatak da obogate znanja i kapacitete članova SRK Nikšić sa interesantnim činjenicama o istorijatu i razvoju modernog šaranskog ribolova i pokreta „uhvati i pusti“, takođe i o istorijatu i metodama sporskog ribolaova tehnikom lov ribe na udicu.

Društvo mladih ekologa Nikšić je predavanje usmjerilo na ekološke aspekte značaja očuvnja slatkovodnog vodnog resursa koji se koristi za sportski ribolov. Predavanje je imalo i zadatak da pomogne mobilisanju zajedničkih kapacitete naše NVO i SRK Nikšić za dobijanje boljeg stanja na nikšićkim vodama koje se koriste za sportski ribolov.

Društvo mladih ekologa Nikšić je predavanje realizovalo kroz projekat „Učinimo vode ljepšim“ koji se implementira u sklopu „Regionalnog programa lokalne demokratije na Zapadnom Balkanu (ReLOaD), koji finansira Evropska unija, a koju sprovodi Razvojni program Ujedinjenih nacija (UNDP)“. U Crnoj Gori, ReLOaD program sprovodi se u partnerstvu sa opštinama Nikšić, Tivat, Kotor, Pljevlja i Podgorica.

You may also like...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *