Nikšić postao član Globalne griterske mreže

Nikšić, 16. 11. 2018. godine Formiranje lokalnog giterskog servisa jedan je od rezultata nedavno održanog sastanka u Nikšiću. Sastanak je poslužio i kao dobra prilika da se dogovore smjernice za buduće djelovanje griterskog servisa, razgovara o modelu upravljanja, kako bi u budućnosti imao održivost. Na sastanku griteri su prezentovali svoje ture, te uradili pojedinačne video prezenatcije sa opisom ture.

To je bio ujedno i završni ciklus aktivnosti, čiji je krajnji cilj povezivanje sa Globalnom griterskom mrežom https://globalgreeternetwork.info/global-greeters-member-list/ čiji je sada član i Nikšić kao prvi grad u Crnoj Gori gdje je sa radom počeo griterski servis. Na taj način Crna Gora se uključila u mrežu od preko 50 zemalja koje imaju gritere, a Nikšić postao jedan od preko 200 gradova na sajtu Globalne griterske mreže. Nedavno su, pored Nikšića, formirani griterski servisi u Skoplju, Arhusu, Osaki, Frajburgu…

Sastanak je organizovan u sklopu projekta ”Aktivni i odgovorni za sebe i zajednicu”, koji je podržao Fond za aktivno građanstvo, a koji finansira Evropska unija (EU) posredstvom Delegacije EU u Crnoj Gori kroz program IPA 2016 ”Instrument  za civilno društvo”.

You may also like...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *