Lokalni proizvođači se predstavili u Župi

Nikšić, 20. 11. 2018. godine Danas je u Domu Carine u Župi održana prva manifestacija ”Dan ruralnih zajednica”. Ovaj događaj je dio projekta ”Aktivne ruralne zajednice za bolju budućnost” koji finansira Evropska unija (EU) preko Mreže za ruralni razvoj Crne Gore i ALTER programa, a sprovode ga organizacije Župa u srcu i Društvo mladih ekologa iz Nikšića.

Cilj je da ova manifestacija zaživi i da svake godine okuplja ruralne zajednice ne samo Nikšića već i čitave Crne Gore, pa i regiona. Ideja nije samo u izlaganju proizvoda koji mogu promovisati ruralne zajednice, već i dobroj zabavi i druženju, što fali mnogim zajednicama. Organizatori su se stoga pobrinuli da učesnici i posjetioci uživaju u ovom novembarskom danu.

Prisutne je pozdravio predsjednik MZ Župa Dragoljub Radulović i poželio ugodan boravak na manifestaciji. Kako je kazao, cilj manifestacije je da na jedan skroman način ukaže na značaj ruralnih zajednica u Crnoj Gori.

„Pravo je mjesto i pravo je vrijeme za ruralne zajednice. Pravo je vrijeme jer u proteklom periodu imamo priču sa najvećih državnih instanci da će se dati akcenat na ulaganje u ruralne zajednice. Pravo je mjesto danas u Župi, jer je to ruralna zajednica koja živi punim plućima i koja svojim potencijalima može pokazati da je to primjer jedne dobro razvijene ruralne zajednice. Sa ovog mjesta treba da poručimo da i Vlada Crne Gore kroz svoje projekte treba da da puni doprinos razvoju ruralnih zajednica u Crnoj Gori jer je to jedini i pravi put”, naveo je on.

Nevladine organizacije Društvo mladih ekologa i Župa u srcu posebno se zahvaljuju svim onima koji su izložili danas svoje proizvode i na taj način podržali ovu manifestaciju. Na manifestaciji su, osim proizvoda organizacije Župa u srcu, svoje svoje mjesto imali i proizvođači suvenira i predmeta koji se izrađuju u kućnoj radinosti.

Zajednički utisak je da je događaj postigao željeni rezultat, uz dobro druženje, te da se sljedeće godine ova manifestacija može pretvoriti u jedan veliki regionalni događaj sa mnogo većim brojem posjetilaca.

You may also like...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *