U pripremi Strategija razvoja Župe

Nikšić, 22. 1. 2019. godine Organizacije Župa u srcu i Društvo mladih ekologa Nikšić, u sklopu projekta ”Aktivne ruralne zajednice za bolju budućnost”, započele su pripreme za izradu Strategije razvoja Župe za period 2019-2025. Izrada Strategije je dio aktivnosti projekta ”Aktivne ruralne zajednice za bolju budućnost” koji finansira Evropska unija preko Mreže za ruralni razvoj Crne Gore i ALTER programa.

Strategija će biti izrađena u skladu sa metodologijom Leader-a i Evropske mreže za ruralni razvoj i to će biti prvi dokument u Crnoj Gori ovog tipa. Ovaj dokument poslužiće budućim kreatorima strategija potencijalnih LAG područja u Crnoj Gori i samim LAG-ovima kada budu formirani.

Strategija razvoja Župe biće vodilja i lokalnoj zajednici da sagleda svoje šanse, mogućnosti, opasnosti i prijetnje razvoju za period izrade Strategije.

U izradu ovog dokumenta biće uključen i prošle godine formirani Savjet za održivi razvoj Župe odnosno čitava zajednica, organizacije, ustanove i Mjesna zajednica Župa.

You may also like...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *