Održan sastanak “Savjeta za razvoj Župe”

Nikšić; 10.02.2019. godine. Danas je u Domu Carine u Župi održan sastanak prošle godine formiranog Savjeta za održivi razvoj. Ovo tijelo, koje čine predstavnici Mjesne zajednice, predstavnici nevladinih organizacija i predstavnici malih preduzeća iz Župe, je osnovano sa ciljem da bude prethodnica formiranja nekog od Lokalnih akcionih grupa (LAG-ova) koji će biti funkcionalni u Crnoj Gori.

Na sastanku je razgovarano o Strategiji razvoja Župe, koja je u izradi, i ciljevima koje treba postići u zajednici do 2025. godine. Učesnici su se obavezali da će za potrebe izrade strategije i sami dati svoje učešće kroz prijedloge u definisanju ciljeva razvoja i izrade SWOT analize. Učesnici su takođe upoznati sa planom studijske posjete za članove ovog Savjeta Kučima kako bi se upoznali i sa dostignućima u razvoju drugih zajednica u Crnoj Gori.

Ova aktivnost je dio projekta ”Aktivne ruralne zajednice za bolju budućnost” koji finansira Evropska unija preko Mreže za ruralni razvoj Crne Gore i ALTER programa, a sprovode ga organizacije Župa u srcu i Društvo mladih ekologa iz Nikšića.

You may also like...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *