Slike sa kolonije ”Župa 2018” prodate na aukciji

Nikšić, 2. 3. 2019. godine Osnovna škola “Dušan Bojović ” u saradnji sa Mjesnom zajednicom Župa, i uz pomoć nevladinih organizacija Društvo mladih ekologa i Župa u srcu, organizovala je humanitarnu izložbu i aukciju slika. Slike su nastale u okviru projekta ”Aktivne ruralne zajednice za bolju budućnost” na slikarskoj koloniji, koju su na Lukavici u septembru 2018. organizovali Društvo mladih ekologa i Župa u srcu. Kasnije su slike donirane OŠ „Dušan Bojović“, a aukcija je iskorićena da se u zamjenu za njih prikupe sredstva za nabavku neophodne kompjuterske opreme u svrhu bolje edukacije učenika ove škole.

Tokom aukcije, koju je vodio predsjednik MZ Župa  – Dragoljub Radulović, prikupljeno je 850 eura.

Među sponzorima koji su donirali ovaj iznos našli su se: Mjesna zajednica Župa, Dalibor Dubljević, Sindikat zaposlenih u OŠ ”Dušan Bojović”, Srđan Tadić, Desanka Čizmović, Zoran Vasiljević, Aleksandar Dačević, Savjet roditelja Župe, Siniša Novaković, Jovo Radulović, Zorica Baltić Ivanović, Veljo Stanišić i Ivan Zečević.

Projekat ”Aktivne ruralne zajednice za bolju budućnost” finansira Evropska unija preko projekta ALTER – Aktivne lokalne teritorije za ekonomski razvoj ruralnih oblasti koji u Crnoj Gori implementira Mreža za ruralni razvoj Crne Gore. Projekat sprovode Društvo mladih ekologa i Župa u srcu.

You may also like...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *