Popravljen mobilijar u “Eko-parku Blace”

Nikšić, 13. 3. 2019. godine Pod vođstvom Mila – Joka Radovića proteklih dana volonteri i aktivisti NVO Društvo mladih ekologa radili su na popravci nedavno uništenog mobilijara od stane vandala u „Eko-parku Blace“. Uspjeli smo da popravimo dva stola, pet klupa, krov na roštilju i ponovo postavimo oborenu info tablu pored ogledne bašte.

Narednih dana planiramo da nastavimo sa volonterskim aktivnostima na sređivanju parka koje podrazumijevaju sadnju stabala, postavljanje novog mobilijara, pripremu ogledne bašte za predstojeću sezonu, pravljenje kamenih pozida, uklanjanje korova…

Društvo mladih ekologa u narednom periodu planira da se bolje organizuje po pitanju vandalizma i negativnih pojava koje se manifestuju uništavanjem mobilijara u parku i to u dva smjera: kontinuiranim obilaskom terena od strane naših volontera i jačanjem komunikacije sa nadležnim lokalnim službama koje se bave ovom problematikom.

Ono što smo mogli primijetiti u proteklih mjesec dana je da u devastaciji parka obično učestvuju mlađi adolescenti i ovom prilikom skrećemo pažnju svim posjetiocima, a posebno srednjoškolcima da kapaciteti parka služe za odmor i relaksaciju, a nikako za devijantna ponašanja. 

You may also like...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *