Popravljen mobilijar u “Eko parku Blace”

Nikšić; 13.03.2019. godine. Pod vođstvom Mila – Joka Radovića proteklih dana su volonteri i aktivisti NVO Društva mladih ekologa radili na popravci nedavno uništenog mobilijara od stane vandala u „Eko parku Blace“. Uspjeli smo da popravimo 2 stola, 5 klupa, krov na roštilju i ponovo postavimo obaljenu info tablu pored ogledne bašte.

Narednih dana planiramo da nastavimo sa novim volonterskim aktivnotima na sređivanju parka koje podrazumijevaju: sadnju stabala, postavljanje novog mobilijara, pripremu ogledne bašte za predstojeću sezonu, pravljenje kamenih pozida, uklanjanje korova…

Društvo mladih ekologa u narednom periodu planira da se bolje organizuje po pitanju vandalizma i negativnih pojava koje se manifestuju uništavanjem mobilijara u parku u dva smjera i to: kontinuiranim obilaskom terena od strane naših volontera  i jačanjem komunikacije sa nadležnim lokalnim službama koje se bave ovom problematikom.

Ono što smo mogli primijetiti u proteklih mjesec dana je da devastaciju parka obično rade mlađi adolescenti i ovom prilikom skrećemo pažnju svim posjetiocima, a posebno srednješkolcima, da kapaciteti parka služe za odmor i relaksaciju, a nikako za devijantna ponašanja. 

You may also like...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *