Realizovano predavanje na temu javnog zagovaranja

Nikšić; 30.05.2019. godine. Društvo mladih ekologa Nikšić je u okviru projekta ”Jačanje kapaciteta za bolje ekološke politike“ realizovalo predavanje na temu „Pravni instrumenti i tehnike javnog zagovaranja u kampanjama nevladinih organizacija – Put do ptičijeg aerodruma“.

Kako je  jedan od ciljeva projekta jačanje kapaciteta NVO sektora da bi se ostvario aktivniji uticaj na politike i programe od koristi za zajednicu tako su, osim predstavnika Društva mladih ekologa Nikšić, predavanju prisutvovali i predstavnici nevladinih organizacija: Agencija za lokalnu demokratiju, Morakovo, Putevima predaka, Omladinski društveni angažman, Green Home, Pandurica, Rijeka je život, Župa u srcu, Alfa centar, Eko pokret Donja Bukovica, Ekološki pokret „Ozon“, Media tim, Centar za zaštitu i proučavanje ptica.

Predavanje je vodila Jana Iković, diplomirana pravnica i biolog, a tokom predavanja prisutni su bili u prilici da se upoznaju sa značajem zagovaranja, instrumentima zagovaranja, bitnosti razvoja strategije zagovaranja, ciljnim grupama, glavnim problemima sa kojima se nevladine organizacije mogu sresti tokom zagovaranja, pravnim instrumentima u procesu zagovaranja, ključnim akterima procesa zagovaranja…. Takođe su se prisutni mogli upoznati i sa konkretnim primjerima zagovaranja na očuvanju ekosistema Ulcinjske solane, koje sprovodi Centar za zaštitu i proučavanje ptica.  

Projekat ”Jačanje kapaciteta za bolje ekološke politike“ je finansijski podržan od NVO Green Home kroz program podrške projektima organizacija civilnog društva (OCD) u Crnoj Gori u okviru projekta “Zajedno za bolju klimu u Crnoj Gori” koji je finansijski podržan od strane Evropske Unije.

You may also like...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *