Predavanje o javnom zagovaranju održano za NVO sektor

Nikšić, 30. 5. 2019. godine Društvo mladih ekologa Nikšić je u okviru projekta ”Jačanje kapaciteta za bolje ekološke politike“ realizovalo predavanje na temu „Pravni instrumenti i tehnike javnog zagovaranja u kampanjama nevladinih organizacija – Put do ptičjeg aerodruma“.

Predavanje je vodila Jana Iković, diplomirana pravnica i biolog, a prisutni su bili u prilici da se upoznaju sa značajem zagovaranja, instrumentima zagovaranja, važnosti razvoja strategije zagovaranja, ciljnim grupama, glavnim problemima sa kojima se nevladine organizacije mogu sresti tokom zagovaranja, pravnim instrumentima u procesu zagovaranja, ključnim akterima procesa zagovaranja… Takođe, prisutni su se mogli upoznati sa konkretnim primjerima zagovaranja na očuvanju ekosistema Ulcinjske solane, koje sprovodi Centar za zaštitu i proučavanje ptica.  

Kako je jedan od ciljeva projekta jačanje kapaciteta NVO sektora da bi se ostvario aktivniji uticaj na politike i programe od koristi za zajednicu tako su, osim predstavnika Društva mladih ekologa Nikšić, predavanju prisutvovali i predstavnici nevladinih organizacija: Agencija za lokalnu demokratiju, Morakovo, Putevima predaka, Omladinski društveni angažman, Green Home, Pandurica, Rijeka je život, Župa u srcu, Alfa centar, Eko-pokret Donja Bukovica, Ekološki pokret „Ozon“, Medija tim, Centar za zaštitu i proučavanje ptica.

Projekat ”Jačanje kapaciteta za bolje ekološke politike“ je finansijski podržan od NVO Green Home kroz program podrške projektima organizacija civilnog društva (OCD) u Crnoj Gori u okviru projekta “Zajedno za bolju klimu u Crnoj Gori” koji je finansijski podržan od strane Evropske unije.

You may also like...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *