Podijeljeno 40 kanti i postavljena tri kontejnera

Detalj sa akcije

Nikšić, 16. 6. 2019. godine Društvo mladih ekologa je u saradnji sa MZ Župa i Servisom za zaštitu voda podijelilo 40 kanti za sakupljanje otpada i postavilo tri kontejnera od 1,1m3 na lokacijama koje su ranije određene od strane JP Komunalno.

Kante su predate mještanima koji žive u gornjem toku Gračanice sa namjerom boljeg i lakšeg prikupljanja otpada iz domaćinstva dok će kontejneri doprinijeti jačanju komunalne infrastrukture i lakšem prikupljanju otpada prije njegovog transporta do deponije.

Akciji je prethodio obilazak terena, sagledavanje stanja, određivanje prioritetne lokacije uz korito rijeke Gračanice na kojoj je uklanjan otpad i predavanje na temu “Sliv Gračanice – ekološki aspekti zaštite i potencijali”, koje je održano za mještane u cilju jačanja svijesti o značaju očuvanja vodnog resursa.

Nadamo se da će podjela i postavljanje komunalne infrastrukure povoljno uticati da se smanji onečišćenje terena i bolje upravlja komunalnim otpadom.

Aktivnost je sprovedena u okviru projekta „Učinimo vode ljepšim“, koji je podržan u okviru Regionalnog programa lokalne demokratije na Zapadnom Balkanu (ReLOaD) koji finansira Evropska unija, a sprovodi Program Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP). U Crnoj Gori ReLOaD program sprovodi se u partnerstvu sa opštinama Nikšić, Tivat, Kotor, Pljevlja i Podgorica.

You may also like...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *