Osamnaesti put u Komarnici

Bobatov kuk

Komarnica; 05 – 07. 07. 2019. godine. Aktivisti NVO Društva mladih ekologa su i ove godine prvog vikenda jula kampovali na ulazu u kanjon Nevidio. To je bio 18. po redu kamp na ovoj lokaciji. Prvi kamperi su počeli da pristižu u petak u poslijepodnevnim satima, dok smo u subotu ujutro zajedno sa prijetaeljima planinarima rekreativcima organizovali uspon na Bobatov kuk. Uspon je počeo iz Dobrog dola u 8:45h a na Bobatovom kuku smo bili oko 10:50h. Na povratku smo svratili na Zeleni vir gdje smo organizovali kraći odmor. Toga dana se stazama koje su vodile u pravcu Bobatovog kuka, bilo iz Dobrog dola ili sa Sedlenog prevoja, moglo vidjeti mnogo zaljubljenika prirode, ali i čuti više stranih jezika. Bio je to lijep osjećaj.

Povratak su obilježila kraća zadržavanja na izvoru Studenac i u selu Kovčica. U Komarnicu smo stigli oko 15h gdje nas je čekala vesela družina od 20 kampera.

Detalj iz kampa

Druženje je nastavljeno uz tradicionalni roštilj na koji svake godine pozivamo i prijatelje naše organizacije, koji nijesu u mogućnosti da noće u kampu. Nakon toga smo se družili uz logorsku vatru i muziku za čiji je izbor bio zadužen DJ Dado.

Iako 18. po redu kamp, Ponovo je to bilo nezaboravno druženje a završilo se sa željom da se i sledeće godine prvog vikenda jula okupimo na istom mjestu.

You may also like...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *