Osamnaesti put u Komarnici

Bobotov kuk

Šavnik, 5. – 7. 7. 2019. godine Aktivisti NVO Društvo mladih ekologa su i ove godine prvog vikenda jula kampovali na ulazu u kanjon Nevidio. To je bio 18. po redu kamp na ovoj lokaciji. Prvi kamperi su počeli da pristižu u petak u poslijepodnevnim satima, dok smo u subotu ujutro zajedno sa prijateljima planinarima rekreativcima organizovali uspon na Bobotov kuk. Uspon je počeo iz Dobrog dola u 8.45h a na Bobotovom kuku smo bili oko 10.50h. U povratku smo svratili na Zeleni vir gdje smo organizovali kraći odmor. Toga dana se stazama koje su vodile u pravcu Bobotovog kuka, bilo iz Dobrog dola ili sa Sedlenog prevoja, moglo vidjeti mnogo zaljubljenika u prirodu, ali i čuti više stranih jezika. Bio je to lijep osjećaj.

Povratak su obilježila kraća zadržavanja na izvoru Studenac i u selu Kovčica. U Komarnicu smo stigli oko 15h gdje nas je čekala vesela družina od 20 kampera.

Detalj iz kampa

Druženje je nastavljeno uz tradicionalni roštilj na koji svake godine pozivamo i prijatelje naše organizacije, koji nijesu u mogućnosti da noće u kampu. Nakon toga smo se družili uz logorsku vatru i muziku za čiji je izbor bio zadužen DJ Dado.

Iako 18. po redu kamp, ponovo je to bilo nezaboravno druženje, a završilo se sa željom da se i sljedeće godine prvog vikenda jula okupimo na istom mjestu.

You may also like...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *